Okan Buruk Göztepe Maçı Sonrası Ne Dedi?

Medipol Başakşehir, Süper Lig’in 4. haftasında kendi sahasında Göztepe ile golsüz berabere kaldı. Medipol Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk maç sonrası, “Bugün istek olarak önceki maçların üstündeydik. Belki 25 şutumuz var, 20 ortamız, 12 kornerimiz var birçok şeyimiz var ama golümüz yok. Gol olmadıktan sonra bunları konuşmanın anlamı da olmuyir ama oyun konsantrasyonu olarak çok iyiydik. Bu oyunu devam ettirirsek geçtiğimiz sezonun şampiyonu Başakşehir’e tekrar ulaşacağız” dedi.

“Yeni transferlere de vurgu yapan Okan Buruk, “Pazartesiye kadar hücuma katkı sağlayacak bir oyuncu daha almayı planlıyoruz. İnşallah gol sorununu çözeceğiz. 6-7 ofansif oyuncunun sahada olduğu girenlerle bu sayı 8’e de çıkıyor ama bir türlü gol atamıyoruz. Bugünkü oyunda hem Demba Ba hem Aleksic’i, Crivelli’nin arkasında kullanmaya çalıştık. 4-1-4-1 sisteminde yine önde hücumcularla oynamaya çalıştık. İrfan’ın yokluğu tabii ki bizim bu maçta en fazla ihtiyacımız olan şey kreatif yapısıydı. O olmayınca bunu Ba ve Aleksic ile yapmaya çalıştık. Hücum hattına tabii ki bir forvet, bir sol kenar, bir orta saha almak isterim ama şu anada TFF’den bize verilen bütçede böyle bir şey yok. 1 oyuncu alacağız bu da yarın büyük ihtimal belli olur” dedi.

“Hedefi olmayan oyuncularla yollarımızı ayıracağız” açıklamasının hatırlatılması üzerine Okan Buruk, “Tabii ki hedefimiz tekrar şampiyonluk. Oyuncularımızla konuştuk, başkanımız da; ‘Hangi oyuncu olursa olsun ayrılmak isteyen gelsin, mutsuz olan varsa gelsin’ diye konuştu. Bu anlamda kimseden böyle bir talep almadık. Kadromuzun yapısı içinde, kalabalık kadroydu, 2-3 kişi ayrıldı. Bunun dışında herhangi bir oyuncudan böyle talep gelmedi. Bir tek bu sene Clichy ayrıldı o da ailevi sebeplerden dolayı. Takımın önemli bir parçasıydı, onun eksikliğini hissediyoruz. Özelikle liderlik anlamında önemli parçaydı. Elimizdeki oyunculardan ayrılma niyeti olan yok” diye cevap verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir